Sukob s policijom pri novom pokušaju hapšenja Sakašvilija

Pristalice lidera ukrajinske opozicije i bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija sukobile su se danas sa policijom, koja je pokušala da ga po drugi put uhapsi u kampu koji su demonstranti postavili ispred zgrade parlamenta u Kijevu.

To je bio drugi neuspeli pokušaj policije da uhapsi Sakašvilija, nakon što ga je policija juče privela u njegovom stanu, ali je on pobegao uz pomoć demonstranata koji su se okupili u znak protesta protiv njegovog hapšenja.

Demonstrant Igor Ognjov rekao je za AP da je policija upala u protestni kamp jutros pre zore i da su policajci počeli da pendrecima tuku sve koje su zatekli.

Policija je saopštila da su u današnjim sukobima u Kijevu povređena dva demonstranta i 11 policajaca.

Pokušaji da se Sakašvili uhapsi probudili su strahove da bi Ukrajina mogla da se suoči sa najtežom političkom krizom otkako je 2014. tamo izbila revolucija, navodi američka agencija.

Sakašvili je ranije danas poručio da se neće predati ukrajinskim vlastima nakon što mu je tužilaštvo dalo ultimatum od 24 sata za predaju.

Svemu je prethodila drama pošto je Sakašvili, lider ukrajinskog opozicionog Pokreta novih snaga i bivši guverner ukrajinskog regiona Odese, pretio da će skočiti sa krova kuće u Kijevu.

AP navodi da Sakašvili i njegove pristalice "kampuju" ispred zgrade parlamenta zahtevajući ostavku ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 06. dec 2017, 16:00)
anonymous [neregistrovani]

Wunderland

Komentar? Kakva je to drzava gde se ove stvari desavaju?
Gde su sada "oci" ovoga? Gde su kritike,komentari?