Devet medija označeno kao strani agenti u Rusiji

Rusko Ministarstvo pravde objavilo je spisak stranih medija koji će se u Rusiji od sada smatrati stranim agentima, a među njima su "Glas Amerike" i "Radio Slobodna Evropa".

U saopštenju ruskog ministarstva navodi se da su na spisku Glas Amerike, Radio Slobodna Evropa zajedno sa još sedam ruskih medija na lokalnim jezicima koji posluju u okviru Slobodne Evrope, preneo je Rojters.

Među medijima koji su proglašeni za strane agenate su Glas Amerike, Radio Slobodna Evropa, televizija Sada, servis Tatar-Baškir RSE, regionalni projekat Idel, Reali faktografski projekat na Kavkazu, Reali Krim, navodi se u saopštenju ministarstva.

Savet Ruske Federacije je 22. novembra odobrio predlog zakona o stranim medijima koji deluju kao strani agenti, a predsednik Vladimir Putin potpisao je taj predlog zakona 25. novembra, podsetio je Tas.

Prema tom zakonu, mediji mogu biti proglašeni stranim agentima u slučaju da primaju novac iz drugih zemalja, a nakon što budu proglašeni za strane agente, mediji će biti podvrgnuti ograničenjima nametnutim neprofitnim organizacijama koje deluju kao strani agenti.

Takođe, takvi mediji će biti pozvani na odgovornost zbog kršenja zakona.

Taj zakon je usvojen kao odgovor na zahtev ministarstva pravde SAD da se američki ogranak ruskog TV kanala RT registruje kao strani agent, napomenula je ruska agencija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара