Izrael napao sirijske vojne položaje

Izrael je izveo raketni napad na vojne pozicije u blizini sirijske prestonice Damaska tokom noći, javlja sirijska državna televizija. U napadu nije bilo žrtava.

Iako je aktiviran vazdušni odbrambeni sistem, ovaj, kako je izvestila sirijska televizija, "otvoreni" napad izazvao je materijalnu štetu, preneo je Rojters.

Sana izveštava da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila dve izraelske rakete.

Izraelska vojska nije komentarisala raketni napad koji se dogodio u petak posle ponoći, i bio je usmeren na vojni položaj blizu južnog predgrađa Kisvaha u Damasku.

Rami Abdurahman, šef Opservatorije za ljudska prava, izjavio je da su rakete pogodile vojno skladište u blizini Kisvaha gde je baziran prvi divizion sirijske vojske.

Dodao je da su na tom području prisutne iranske i snage Hezbolaha ali da nije jasno jesu li one bila meta.

Vazdušni napad došao je posle nastavka nasilja u predgrađu Damaska nakon nekoliko dana mira dok su vladine i opozicione delegacije prisustvovale pregovorima u Ženevi.

Pregovori u kojima posreduju UN zaustavljeni su tokom vikenda ali je plan da budu nastavljeni u utorak, piše AP.

Vladine snage su u predgrađu Damaska u subotu obnovile vazdušne napade na područja koja drže pobunjenici ubivši i ranivši više ljudi, prema saopštenju Opservatorije i Sirijske civilne odbrane grupe za potragu i spasavanje, poznate kao "Beli šlemovi".

Sirijska državna televizija objavila je da su pobunjenici granatirali nekoliko područja u Damasku ranivši najmanje troje ljudi

Takođe se izveštava i o ekspoloziji granate u blizini katedrale El Marimaja u centralnom području Damaska.

Izrael je izveo brojne vazdušne napade protiv sumnjivih vojnih konvoja verujući da su povezani sa libanskim Hezbolahom, militantnom grupom koja se u građanskom ratu bori zajedno sa snagama sirijske vlade.

Izrael je takođe od početka sukoba napao nekoliko sirijskih vojnih objekata uglavnom blizu Golanske visoravni.

U septembru su izraelski vojni avioni napali vojni položaj blizu mediteranske obale u zapadnoj Siriji, ubivši dva vojnika i načinivši materijalnu štetu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи