Svetski mediji o dešavanjima u Hagu

Presuda kojom je danas Haški tribunal potvrdio udruženi zločinački poduhvat, u kojem je učestvovao deo hrvatskog političkog vrha, sa Franjom Tuđmanom na čelu, pao je u drugi plan u stranim medijima koji pišu pre svega o tome da je jedan od optuženih Slobodan Praljak navodno popio otrov u sudnici.

Britanski Bi-Bi-Si piše da je Praljak izvadio bočicu u kojoj se navodno nalazio otrov i da je popio tečnost koja se u njoj nalazila, zbog čega je sudija obustavio izricanje presude i pozvao hitnu pomoć.

"Okej, obustavljamo, obustavljamo. Molim vas ne odnosite posudu koju je koristio kada je popio nešto", rekao je sudija.

Reporter Bi-Bi-Sija navodi da je u sudnici zavladala konfuzija, a da su se ispred suda videla ambulantna kola kako pristižu, kao i helikopter koji je nadletao zgradu suda.

Agencija Rojters prenosi da je Praljak tokom izricanja presude izvadio posudu i brzo popio tečnost, kao i da je nakon toga rekao da on nije ratni zločinac i da se protivi presudi.

Agencija AP takođe je u prvi plan stavila da je Praljak ispio otrov i dodala da je stražar suda rekao novinarima da je Praljak živ i da prima medicinsku negu.

Žalbeno veće Haškog tribunala odbilo je danas žalbu optuženih i potvrdilo zaključak da je udruženi zločinački poduhvat uspostavio Franjo Tuđman i druge političke vođe sa ciljem uspostavljanja entiteta u skladu sa starim granicama Hrvatske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво