Putin pozvao na uništenje hemijskog oružja

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je sve zemlje da slede primer Rusije i unište svoje zalihe hemijskog oružja.

"Pozivamo zemlje koje imaju hemijsko oružje da slede naš primer i učine napore kako bi uskoro završile uklanjanje svojih preostalih zaliha, a zemlje koje su izvan međunarodnog i pravnog okvira Konvencije – da joj se odmah pridruže", rekao je Putin, a prenosi Tas.

Ruski predsednik je, takođe, uputio pozdrave delegatima 22. zasedanja Konferencije država učesnica Organizacije za zabranu hemijskog oružja u tekstu objavljenom danas na sajtu Kremlja.

Putin je rekao i da je poslednja serija ruskog hemijskog oružja uništena 27. septembra, nazvavši to "važnim korakom ka odgovornijem i stabilnijem svetu".

"Siguran sam da će nam pokazivanje snažne političke volje omogućiti da postignemo naš zajednički cilj stvaranja sveta bez hemijskog oružja", zaključio je Putin.

Inače, 22. zasedanje Konferencije država učesnica OPCW počelo je danas u Hagu i trajaće do 1. decembra, napominje ruska agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се