Ikea povlači 29 miliona komoda zbog sedmog smrtnog slučaja

Švedska kompanija "Ikea" ponovo je najavila povlačenje 29 miliona komoda posle sedmog smrtnog slučaja u kom je pre nekoliko meseci poginulo jedno dete.

Izvršni direktor te kompanije Lars Peterson izjavio je da se "Ikea" odlučila na povlačenje nekoliko vrsta komoda koje mogu lako da se prevrnu ako nisu pričvršćene za zid, prenosi agencija AP.

Smrt dvogodišnjeg dečaka u Kaliforniji, koji je u maju pronađen zarobljen ispod "Ikeine" komode "malm", produbila je sumnju u način na koji je "Ikea" obavestila javnost o povlačenju, koji je prvi put najavljen u junu 2016. godine.

Peterson je rekao da je kompanija imala "zaista rasprostranjenu kampanju obaveštavanja" preko društvenih medija i internet stranice, i da je na imejl adrese 13 miliona ljudi uputila obaveštenje o povlačenju.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво