Evropska agencija za lekove seli se iz Londona u Amsterdam

Sedište Evropske agencije za lekove (EMA) biće premešteno iz Londona u Amsterdam nakon što Britanija izađe iz Evropske unije, odlučile su države članice EU.

U tesnoj trci za novog domaćina Agencije za lekove EU bili su Amsterdam i Milano, a države članice Unije su glasanjem dale prednost holandskom gradu. Danski Kopenhagen je trećeplasiran, a iza njega je bila Bratislava, prenosi AP.

Proces odabira grada u kojem će biti novo sedište ove agencije pretvorio se u žustro političko nadmetanje, a holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zejlstra opisao je to kao "stratešku šahovsku igru".

Ukupno 19 gradova nadmetalo se za prestižnu ulogu domaćina ove agencije, navodi Rojters.

Evropska agencija za lekove ima manje od 17 meseci da se preseli, a Amsterdam se smatra idealnom destinacijom zbog lokacije, zgrade koju nudi i drugih pogodnosti.

Sa agencijom će Britaniju napustiti i oko 890 zaposlenih, a u Amsterdam će preći i mnoga predstavništva međunarodnih farmaceutskih kompanija, čime će ekonomija Amsterdama dobiti potencijalni ekonomski podstrek, zaključuje američka agencija.

EMA je odgovorna za procenu, nadzor i praćenje lekova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво