Patrijarh Kiril: Čovečanstvu se bliži kraj, pazite šta radite

Ruski patrijarh Kiril pozvao je političare i građane da se ujedine i da ne teže ka revolucionarnim promenama jer, kako je poručio, mora neko biti slep pa da ne primeti da se bliže strašni trenuci u istoriji zapisani u Otkrivenju Jovanovom, preneli su ruski mediji.

Patrijarh Kiril je u govoru održanom u Sabornoj crkvi u Moskvi poručio i da mnogi predstavnici moderne ruske inteligencije ponavljaju greške svojih prethodnika koje su, kako je naveo, uvele zemlje u katastrofalne revolucionarne događaje početkom 20. veka.

Kako navodi RT, patrijarh je naglasio da od postupaka svih ljudi zavisi kada će tačno nastupiti kraj i pozvao ljude da shvate kakvu odgovornost imaju pred Rusijom i čitavim čovečanstvom, te da zaustave "kretanje ka dnu ambisa istorije".

Upozorio je da čovečanstvo danas ulazi u kritičan period toka ljudske civilizacije i da mu se bliži kraj.

"Morate biti slepi pa da ne primetite kako se bliže strašni trenuci u istoriji o kojima je apostol i jevanđelista Jovan govorio u Otkrivenju Jovanovom", naveo je patrijarh, prenosi Interfaks.

Danas je pogrešno vreme, upozorio je patrijarh Kiril, da se "gađa brod ljudskih strasti jer je već isuviše negativnih uticaja prisutno u duhovnim životima ljudi".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво