Netanjahu ponovo saslušan zbog navodne korupcije

Izraelska policija ispitivala je više od četiri sata izraelskog premijera Benjamina Netanjahua zbog nekoliko korupcijskih skandala u koje su umešan on i njegovi saradnici.

Portparol policije potvrdio je da je policija u ranim jutarnjim satima došla u rezidenciju Netanjahua, prenosi AP.

Prva istraga vezana direktno za Netanjahua, odnosi se na to da je on nepropisno prihvatao raskošne poklone bogatih pristalica, uključujući i australijskog milijardera Džejmsa Pakera i holivudskog producenta Arnona Milčana, dok se druga istraga odnosi na njegov navodni pokušaj da se sporazume sa izdavačem Arnonom Mozesom iz medijske grupe "Džediot Ahronot" kako bi promovisao zakonodavstvo koje bi oslabilo njegovog glavnog konkurenta.

Netanjahu je ispitivan povodom ovih slučajeva, a policija je navela da ga sumnjiči da je umešan u podmićivanje, prevaru i proneveru poverenja.

Jedan od njegovih najbližih saradnika postao je glavni svedok protiv njega.

Netanjahu je negirao sve optužbe.

Kako se navodi, ovo je već šesti put da izraelskog premijera ispituju u vezi sa dva skandala koja još nisu ugrozila njegovu vladavinu, ali su smanjili njegov rejting u javnosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво