Sakašvili se predomislio, spreman da postane premijer Ukrajine

Nekadašnji predsednik Gruzije i bivši guverner ukrajinske oblasti Odesa Mihail Sakašvili, koji sada vodi ukrajinski opozicioni Pokret novih snaga, izjavio je u Kijevu da je spreman, ukoliko bude potrebno, da postane premijer Ukrajine. Pozvao je okupljene da 3. decembra organizuju "narodnu smenu" predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Agencija Tas podseća da je Sakašvili ranije u više navrata tvrdio da mu nije cilj da više obavlja bilo kakvu funkciju u Ukrajini.

Sakašvili je poručio da je Ukrajini hitno potrebna nova vlast, nova vlada. "Moramo tu vladu da formiramo zajedno. Spreman sam da to učinim zajedno sa vama", naglasio je Sakašvili.

"Spreman sam da preuzmem lidersku poziciju u ovom procesu sa vama, spreman sam da stanem na čelo vlade, ukoliko bude potrebno", rekao je Sakašvili na mitingu ispred ukrajinske Vrhovne rade.

Sakašvili je pozvao demonstrante okupljene ispred Vrhovne rade da 3. decembra organizuju "narodnu smenu" predsednika Ukrajine Petra Porošenka, prenosi Tas.

"Trećeg decembra počeće 'narodni impičment'. Pre 3. decembra nastavićemo da radimo na onome što smo započeli. Hajde da se organizujemo. Putovaću po celoj zemlji kako bih dizao ljude na miran način", poručio je Sakašvili.

Tas navodi da od 17. oktobra demonstranti kampuju ispred nacionalnog parlamenta, zahtevajući usvajanje zakona kojima bi poslanicima bio oduzet imunitet, osnovan tribunal za borbu protiv korupcije, promenjeno izborno zakonodavstvo i u parlamentu bio smenjen Porošenko.

Porošenko je rekao da je pravi cilj organizatora protesta da destabilizuju situaciju u Ukrajini, a državni tužilac te zemlje Jurij Lucenko optužio je Sakašvilija i pristalice da spremaju državni udar i da dobijaju novac iz inostranstva.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво