Argentina zabeležila signale nestale podmornice?

Argentinska mornarica detektovala je sedam kratkih satelitskih poziva, za koje zvaničnici smatraju da potiču sa nestale podmornice u kojoj se nalaze 44 člana posade.

U Mornarici smatraju da pozivi "ukazuju na to da posada pokušava da uspostavi kontakt" i dodaju da će pokušati da otkriju izvornu lokaciju poziva.

Pozivi su trajali od 36 sekundi do četiri minuta.

Argentinske vlasti saopštile su da za sada nije potvrđeno da pozivi dolaze sa podmornice, ali da je to trenutna hipoteza, prenosi AP.

Portparol Mornarice Enrike Balbi rekao je u subotu da je područje pretrage povećano dva puta, zbog brige o sudbini podmornice i posade.

"Ne odbacujemo nikakve hipoteze", rekao je Balbi dodajući da i problemi sa komunikacijom ili sistemom napajanja takođe objašnjavaju nestanak podmornice.

Vlasti su poslednji put imali kontakt sa podmornicom u sredu, dok je plovilo bilo na putu od luke Ušuaja do Mar del Plate.

Predsednik Argentine Maurisio Makri saopštio je na Tviteru da će Argentina koristiti sve domaće i međunarodne resurse neophodne za pronalazak podmornice.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара