Kina šalje visokog izaslanika u Severnu Koreju

Usred dvogodišnjih zahladnelih odnosa sa Pjongjangom, Peking u Severnu Koreju šalje izaslanika najvišeg nivoa Song Taoa.

Poseta kineskog izaslanika koja bi trebalo da započne u petak, događa se nakon zvanične posete američkog predsednika Donalda Trampa prošle nedelje, kada je on pozvao Kinu da iskoristi svoj uticaj i ubedi Pjongjang da zaustavi svoj nuklearni program, prenosi AP.

Državni mediji navode da će Song koji je i predsednik odseka za međunarodne odnose vladajuće kineske Komunističke partije podneti izveštaj o ishodu partijskog kongresa koji je održan prošlog meseca i da će posetiti svoje kolege.

Kina, kako se navodi, nije odavala više informacija o njegovom putu ili da li će se sastati sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

Odnosi između Kine i Severne Koreje su se pogoršali pod vladom Kima koji je ignorisao pozive Pekinga da zaustavi svoj program nuklearnog i balističkog raketnog testiranja i da se vrati pregovorima o razoružanju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи