Da li će se sresti Putin i Tramp?

Bela kuća objavila je da predsednik SAD Donald Tramp neće održati odvojeni sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK) u Vijetnamu, dok je iz Kremlja poručeno da "ništa još nije razjašnjeno", prenosi "Rojters".

"U vezi sa sastankom sa Putinom, taj sastanak nikada nije potvrđen i neće biti održan zbog preklapanja rasporeda obe strane", rekla je novinarima neposredno pred sletanje u vijetnamsko letovalište Danang portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Sandersova je, ipak, dodala da će Tramp i Putin "biti na istim mestu".

"Hoće li oni naleteti jedan na drugog i reči 'zdravo'? Svakako je to moguće i verovatno. Ali, kada je reč o planiranom, formalnom sastanku, nema ga u rasporedu i ne očekujemo da će ga biti", poručila je Sandersova.

Rojters prenosi da su ruske agencije objavile da je portaparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da se na eventualnom sastanku Putina i Trampa i dalje radi.

"Razgovori se nastavljaju. Ništa još nije razjašnjeno", rekao je Peskov.

Peskov je naznačio da Moskva prima kontradiktorne signale iz SAD i dodao da će se Putin sa Trampom sastati na marginama samita "na ovaj ili onaj način". 

Tramp: Region da ne bude talac uvrnutih fantazija diktatora

Donald Tramp je nastavio na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje s oštrim protivljenjem nuklearnim ambicijama Severne Koreje, poručivši da budućnost regiona "ne sme da bude talac diktatorovih uvrnutih fantazija o osvajanju na silu i nuklearnih ucena", prenosi AP.

Agencija navodi da je Tramp, misleći na severnokorejskog vođu Kim Džong Una, to poručio u obraćanju publici u kojoj su bili izvršni direktori kompanija koji učestvuju u radu samita.

Tramp je podsetio da je početkom nedelje u Južnoj Koreji pozvao zemlje da se ujedine protiv Severne Koreje.

"Svaki korak koji režim Severne Koreje načini u razvoju još više naoružanja jeste korak koji vodi sve većoj i većoj opasnosti", rekao je američki predsednik.

Šef Bele kuće je takođe naveo da civilizovani ljudi moraju da se "okupe zajedno" kako bi proterali teroriste i ekstremiste iz svojih društava.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара