Tramp: Otvoren sam za susret sa Kim Džong Unom

Neki kažu da je moja retorika jaka, ali pogledajte šta se desilo uz slabu retoriku u poslednjih 25 godina, rekao je predsednik SAD na konferenciji za medije sa japanskim premijerom, komentarišući pojačane tenzije na Korejskom poluostrvu.

Američki predsednik je danas u Tokiju, posle sastanka sa japanskim premijerom Šinzom Abeom, rekao da je prošlo vreme "strateškog strpljenja" sa Severnom Korejom.

"Neki kažu da je moja retorika jaka, ali pogledajte šta se desilo uz slabu retoriku u poslednjih 25 godina", rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za medije tokom drugog dana posete Tokiju, prenosi AP.

Tramp je severnokorejski nuklearni program nazvao "pretnjom za civilizovani svet i međunarodni mir i stabilnost".

AFP prenosi da je Abe istakao podršku Japana politici Vašingtona po pitanju Severne Koreje.

Abe je najavio da će Japan zamrznuti sredstva 35 severnokorejskih organizacija i pojedinaca u okviru novih sankcija protiv Pjongjanga.

Rojters prenosi da je Abe rekao i da je vreme da se primeni maksimalni pritisak na Severnu Koreju i da se složio sa Trampom da bi Kina trebalo da igra veću ulogu u ubeđivanju Pjongjanga da se odrekne programa naoružanja.

Američki predsednik je ranije rekao da bi "sigurno bio otvoren" za sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom. Tramp je to rekao u intervjuu emitovanom u nedelju na američkom informativnom programu "Puna mera", odgovarajući na pitanje da li bi se susreo sa Kim Džong Unom, prenosi agencija Jonhap.

"Susreo bih se sa svakim za koga mislim da treba. Ne mislim da je to snaga ili slabost. Mislim da susret sa ljudima nije loša stvar. Tako da bih sigurno bio otvoren za tako nešto", rekao je Tramp.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво