Pucnjava u crkvi u Teksasu, 26 mrtvih

U pucnjavi u južnom Teksasu ubijeno je 26 osoba, saopštio je guverner te države Greg Ebot. Ljudi su stradali pošto je naoružani muškarac počeo da puca u lokalnoj baptističkoj crkvi. Napadač je mrtav, a motiv napada još nije poznat.

Očevici kažu da je naoružani muškarac tokom mise ušao u baptističku crkvu u naselju Saderlend Springs, nedaleko od San Antonija, drugog po veličini grada u Teksasu.

Prema izjavama svedoka, oko 11.40 po lokalnom vremenu iz crkve se čulo dvadesetak pucnjeva.

Lokalni šerif potvrdio je za Si-En-En da je ubijeno više od 20 osoba, ali da je i dalje nepoznat broj ranjenih.

Teksaški guverner Greg Ebot je, nešto kasnije, saopštio da je stradalo najmanje 26 osoba. 

Komesar okruga Albert Gamez rekao je za televiziju En-Bi-Si da je napadač mrtav, a Gardijan prenosi izjavu zvaničnika koji kaže da je naoružani muškarac ubijen dok je pokušavao da pobegne iz crkve.

Motiv napada još nije poznat, kao ni identitet napadača.

Na lice mesta su stigli pripadnici federalnih službi FBI i Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv (ATF), koje su preuzele istragu.

Na objavljenim snimcima vidi se da celu tu oblast nadleću dva helikoptera, kao i da ambulantna kola povređene odvode u obližnje bolnice, prenosi AP.

U bolnici, koja se nalazi nedaleko od mesta pucnjave, rekli su da su zbrinuli "brojne žrtve sa prostrelnim ranama", prenosi AP. Portparolka te ustanove odbila je da kaže koliko pacijenata su primili.

Predsednik SAD Donald Tramp, koji se nalazi u poseti Japanu, poručio je na Tviteru da prati situaciju u Teksasu.

"Neka Bog bude sa narodom Saderlend Springsa. FBI i predstavnici zakona su na licu mesta. Pratim situaciju iz Japana", napisao je Tramp.

U međuvremenu, oglasio se i guverner Teksasa Greg Abot koji je pucnjavu u crkvi nazvao "đavolskim delom".

"Naše molitve su sa svima onima pogođenim ovim đavolskim delom", napisao je Abot na Tviteru.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи