Navaljni pušten iz pritvora, nastavlja predsedničku kampanju

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni održao je miting po izlasku iz pritvora i poručio da će nastaviti kampanju za predsedničke izbore naredne godine iako vlasti tvrde da nije kvalifikovan da se kandiduje.

Aleksej Navaljni, oštar kritičar predsednika Vladimira Putina, zadržan je u pritvoru krajem septembra i osuđen na 20 dana zatvora na osnovu optužbi da je u više navrata prekršio zakon organizujući javne skupove.

Ruska Centralna izborna komisija proglasila ga je ranije ove godine nekvalifikovanim da se kandiduje za predsedničke izbore u Rusiji naredne godine.

Komisija je tada obrazložila da Navaljni služi petogodišnju uslovnu kaznu za proneveru, što spada u kategoriju teških prestupa.

Nekoliko sati nakon izlaska iz zatvora, 41-ogodišnji advokat održao je predizborni skup u gradu Astrahan, a posle skupa najavio je da će nastaviti kampanju tvrdeći da ima pravo da učestvuje na izborima naredne godine, preneo je Rojters.

"Imamo više prava da učestvujemo na izborima nego svi ostali kandidati zajedno", naveo je Navaljni na svom sajtu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво