Oštar odgovor Izraela na granate iz Sirije

U odgovoru na projektile koji su greškom pali na izraelski deo Golanske visoravni, izraelska vojska napala je mete u Siriji, javljaju izraelski mediji.

Izraelska vojska je saopštila da, uprkos činjenici da su projektili pali u Izrael zbog prelivanja sukoba u susednoj zemlji, bilo ih je toliko da je bio neophodan oštar izraelski odgovor.

Isti izvori navode da je primećeno pet projektila kako padaju na izraelsku teritoriju na severnom području Golana, a da su pronađena samo četiri. Svi su pali na otvoreno i nije bilo povreda ni štete.

"Izraelske odbrambene snage neće tolerisati ni jedan pokušaj da se povredi suverenitet države Izrael i bezbednost njenih stanovnika i smatra sirijski režim odgovornim za ono što se dešava na njenoj teritoriji", navela je vojska u saopštenju.

U četvrtak je izraelska vojska napala mete u Siriji, kada se takođe greškom prelila vatra iz sukoba na Golanu.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da Izrael neće to tolerisati.

"Imamo jasnu politiku. Napašćemo svakoga ko nas napadne, nećemo prihvatiti prelivanje. Ako nas napadnu, uzvratićemo vatru i neće proteći mnogo vremena", rekao je Netanjahu.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman najavio je da će svako kršenje suvereniteta države Izrael naići na odlučan odgovor.

Liberman je rekao da Izrael smatra sirijskog predsednika Bašara el Asada odgovornim za sve što se događa na sirijskoj teritoriji, sugerišući da ne bi trebalo testirati strpljenje Izraela i crvene linije.

U ponedeljak su izraelske nage napale protivavionsku bateriju istočno od Damaska nakon što je ispaljena raketa na izraelske avione.

Sirijska vojska je upozorila na opasne posledice posle tog udara, tvrdeći da je izraelski avion pogođen.

Izrael nastoji da se držo po strani sukoba koji godinama besni u susednoj Siriji, ali uvek odgvora na prelivanje vatre i više puta su izraelske vazduhoplovne snage napadale konvoje oružja navodno namenjene s libanskom Hezbolahu koji se u tom ratu bori na strani Asadovih snaga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи