Oružani obračuni na severu Meksika, 11 mrtvih

U pograničnoj severnoj meksičkoj državi Tamauilpas došlo je do oružanih sukoba u kojima je poginulo najmanje 11 osoba.

Zvaničnici navode da je pucnjava u pograničnom gradu Rejnosa i obližnjem gradiću Rio Bravo počela u nedelju uveče, prenosi AP, napominjući da se Rejnosa nalazi preko puta Mekalena u Teksasu i da je poprište žestokih sukoba između frakcija kartela Meksičkog zaliva.

Naoružani napadači oteli su vozila i koristili ih za blokiranje ulica, a takođe su razbacali iskrivljene eksere kako bi izbušili gume drugih vozila i tako sebi olakšali beg.

Vlasti su pozvale helikopter da podrži kopnene patrole u uklanjanju blokada sa puteva.

Grupa od četiri napadača ubijena je u blizini benzinske stanice nakon što su otvorili vatru na vojnu patrolu, navode zvaničnici, dok su još tri tela nađena na drugim lokacijama u okolini Rio Brava.

Među žrtvama je i muškarac koga su očigledno ubili napadači nakon što je sa detetom pokušao da se skloni od pucnjave u jednu kuću na putu ka školi.

Još tri osobe su ubijene u pucnjavi u gradu Padilja.

U Čijuahui, još jednoj severnoj pograničnoj državi, kako su tužioci danas saopštili, broj poginulih u razmeni vatri u zabačenom planinskom mestu Uruači porastao je na sedam.

Oko 100 policajaca poslato je u to mesto nakon pucnjave do koje je došlo u petak, a u kojoj su se najverovatno sukobile rivalske oružane grupe, navodi američka agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво