Tramp: Okončati istragu o Rusiji

Američki predsednik Donald Tramp odbacio je istragu o vezama njegove kampanje sa Rusijom, koju odvojeno vode specijalni istražitelj Robert Maler i odbori u oba doma Kongresa.

"Cela stvar sa Rusijom je izgovor za poraz demokrata na izborima. Apsolutno nije bilo dosluha sa Rusijom. Trebalo bi to da završe zato što je ljudima muka od toga", rekao je Tramp, prenosi Glas Amerike.

On je na konferenciji za novinare, koju je održao zajedno sa liderom republikanske većine u Senatu Mič Makonelom, najavio da će raditi zajedno na reformi poreskog sistema, što je dugoročan cilj Republikanske stranke, uz tvrdnju da su njihovi odnos dobri, uprkos ranijim izveštajima da to nije slučaj.

"Sada smo verovatno bliži nego ikada ranije", rekao je Tramp i dodao da je njegov odnos sa republikanskim liderom izvanredan, iako ga je u avgustu oštro kritikovao zato što nije uspeo da usvoji meru kojom bi bio ukinut Zakon o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti poznat kao "Obamaker".

Makonel se saglasio sa Trampovim stavom i ocenio da američki predsednik ima "preterana očekivanja o brzini postupanja Kongresa".

"Suprotno onom što su neki od vas izveštavali, u potpunosti smo saglasni u pogledu agende za napredak Amerike", rekao je Makonel.

Odgovarajući na pitanja o nekadašnjem glavnom savetniku Stivu Banonu koji je najavio politički rat protiv Makonela i republikanskog establišmenta, Tramp je rekao da će pokušati da odgovori Benona od nekih pretnji.

Govoreći o svojoj rivalki na predsedničkim izborima Hilari Klinton, Tramp ju je pozvao da se ponovo kandiduje 2020. godine i ocenio da su optužbe za seksualne napade, iznete protiv njega tokom prethodnih godina, "lažne vesti".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво