Raste broj žrtava požara u Kaliforniji

Najmanje 23 osobe poginule su u požarima koji su pogodili Kaliforniju. Samo u okrugu Sonoma čak 550 osoba se vode kao nestale, saopštili su zvaničnici.

Uništeno je oko 3.500 objekata, hiljade ljudi je evakuisano iz svojih domova, a kako se navodi, vatra je zahvatila skoro 69.000 hektara zemljišta, prenosi Rojters.

Požar je izbio u nedelju uveče, a zbog jakog vetra brzo se proširio i zahvatio nekoliko okruga u Kaliforniji.

U gradu Kalistoga u Napa dolini, evakuisano je 5.000 ljudi, a okružni šerif upozorio je u sredu uveče da se situacija pogoršava, čemu doprinosi jak vetar.

Naveo je da je većina žrtava stradala jer je spavala u vreme izbijanja požara.

Najmanje 20.000 osoba je evakuisano, a zvaničnici navode da je ovo najsmrtonosniji požar koji je pogodio Kaliforiju.

Iz jedne od vinarija u Sonomi saopštili su da se vatra zaustavila dva metara od rezervoara sa fermentisanim vinom, međutim i dalje postoji pretnja za sadržaj tih tankera.

"U ovim rezervoarima se nalaze milioni dolara vina. Najbitnije je da sačuvamo vina", rekao je vlasnik vinarije.

Požar je uništio najmanje 16 vinarija u dolini Napa, kao i u dolini Sonoma, a u onim vinarijama koje nisu u zoni evakuacije trude se da oberu poslednje prinose iz straha od požara koji se brzo širi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи