Automobil uleteo na trotoar u Londonu, vozač uhapšen

Jedanaest osoba lakše je povređeno kada je automobil uleteo na trotoar u Londonu, u blizini Muzeja istorije prirode, saopštila je policija, dodavši da se incident tretrira kao saobraćajna nesreća. Vozač automobila je uhapšen.

Londonska hitna služba koja je saopštila da je zbrinula 11 osoba, od kojih je većina zadobila povrede glave ili noge.

Njih devet, dodaju iz hitne službe, prevezeno je u bolnicu, preneo je Rojters.

Kako javlja izveštač RTS-a, u 14.20 po lokalnom vremenu crna "tojota" sa kolovoza je prešla na trotoar ispred Prirodnjačkog muzeja u Londonu. Automobil se potom zakucao u parkirano vozilo.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju da su vozača odmah savladala četiri muškarca. Nije jasno da li reč o policajcima u civilu ili posetiocima muzeja.

Svedoci govore da je policija stigla u roku od par minuta, uhapsila vozača i evakuisala prisutne u prostoru ipred muzeja gde se nalaze i muzeji nauke i Alberta i Viktorije, uvek prepuni posetilaca.

Londonska policija ranije je saopštila da "ostavlja otvorenom pretpostavku" da bi današnji incident u kojem je muškarac, koji je ubrzo uhapšen, mogao da bude povezan sa terorizmom. 

AP navodi da je britanska premijerka Tereza Mej obaveštena o incidentu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво