Turska, doživotni zatvor zbog pokušaja državnog udara

Sud u Turskoj je izrekao 34 doživotne kazne zatvora optuženima za planiranje ubistva turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u luksuznom hotelu tokom prošlogodišnjeg neuspešnog pokušja državnog udara.

Među 34 optuženih, koji su osuđeni na doživotne zatvorske kazne je i bivši general Gokhan Sahin Sonmezates, koji je optužen da je organizovao zaveru, javila je turska državma televizija TRT Aber, preneo je AFP.

Pripadnici turskih snaga bezbednosti 15. jula prošle godine pokušali su vojnim udarom da preuzmu kontrolu nad zemljom.

U tome nisu uspeli, a za pokušaj puča Ankara je optužila organizaciju Fetulaha Gulena, sveštenika koji živi u egzilu u Pensilvaniji.

Tokom proteklih godinu dana oko 50.000 ljudi je uhapšeno, dok je 150.000 zaposlenih u javnom sektoru, među kojima su učitelji, sudije i vojnici, suspendovano.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво