Islamska država preuzela odgovornost za napad u Marselju

Za napad nožem na glavnoj železničkoj stanici u Marselju, u kojem su u nedelju ubijene dve žene, odgovornost je preuzela Islamska država.

Novinska agencija Amak te terorističke organizacije, objavila je da su operaciju u gradu Marselju izveli "vojnici Islamske države", preneo je AFP.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb rekao je ranije da vlasti još ne mogu da potvrde da je napad u Marselju akt terorizma, ali je napomenuo da za to postoji mogućnost jer su neki očevici čuli da je napadač uzviknuo "Alahu ekber".

Kolomb, koji se uputio u Marselj odmah nakon napada, naveo je da policija ima video-snimak incidenta na glavnoj železničkoj stanici u Marselju, na kojem se vidi kako muškarac napada jednu ženu, zatim beži, pa se vraća i napada drugu ženu, prenosi AP.

Ministar je rekao da je napadač potom počeo da trči ka vojnicima koji su se brzo rasporedili na mestu napada, a koji su ga, kako je Kolomb naveo, upucali i ubili ispred železničke stanice.

Kolomb nije izneo više detalja o osumnjičenom niti o identitetu žrtava.

Francusko antiterorističko tužilaštvo pokrenulo je istragu o napadu, javio je ranije Rojters pozivajući se na neimenovani pravosudni izvor, dok je izvor iz francuske policije naveo da je osumnjičeni napadač odranije poznat vlastima.

Francuski mediji prenose da su ubijene žene starosti 21 i 30 godina, a da napadač, čiji identitet nije objavljen, ima tridesetak godina.

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je gnev zbog napada u Marselju na svom nalogu na Tviteru i pohvalio reakciju bezbednosnih službi, uključujući vojnike "Operacije Santinel".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи