Tramp predložio najveću reformu poreza u poslednjih 30 godina

Američki predsednik Donald Tramp predložio je plan za smanjenje poreza za pojedince i korporacije. Biće skoro dvostruko uvećan deo prihoda koji se ne oporezuje – na 12.000 dolara za pojedince i 24.000 dolara za porodice.

Pojedinačne stope poreza bi bile 12 odsto, 25 odsto i 35 odsto, a plan preporučuje doplatu za vrlo bogate, ali ne određuje nivo prihoda po kojem bi se stope primenjivale, pa je nejasno kakva bi promena poreza mogla biti za tipičnu porodicu, i da li bi se njegovi porezi smanjili.

Tramp tvrdi da će od njegovog plana imati koristi srednja klasa, a ne milioneri i milijarderi. "Moj plan je za radnike i moj plan je za poslove", rekao je predsednik SAD novinarima.

Donald Tramp kaže da je to najveće smanjenje poreza u istoriji zemlje. 

Plan je obiman, ali izostavlja kritične, kontroverzn detalje za koje će verovatno biti potrebno nekoliko meseci rada u grubo podeljenom Kongresu.

Republikanci vide remont poreza kao priliku generacije koja bi mogla proizvesti veliku političku dobit, mada neke ankete pokazuju da je javnost skeptična da će prosečni Amerikanci imati puno koristi.

Nema podataka o tome koliko će to koštati, mada spoljni eksperti stavljaju poreske olakšice u raspon od pet triliona dolara u narednih 10 godina.

Neto troškovi saveznog duga bili bi daleko manji verovatno u rasponu od 1,5 biliona dolara po dogovoru koji su sklopili Republikanci sa saveznicima u budžetskom odboru.

Plan bi smanjio broj personalnih poreskih zagrada sa sedam na tri.

Ovaj predlog za koji republikanski predsednik kaže da treba da pomogne radnim ljudima i stvori radna mesta, treba da prođe kroz Kongres. Tu je i njegova partija podeljena a demokrate imaju negativan stav prema tim reformama, navodi Rojters

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво