Saudijski kralj dozvolio ženama da voze automobile

Kralj Saudijske Arabije Salman dekretom je naredio da ženama bude dozvoljeno da voze automobile, što bi trebalo da bude primenjeno od juna sledeće godine, objavila je saudijska državna agencija SPA, prenosi "Rojters".

Britanska agencija navodi da je time ovo islamsko kraljevstvo izgubilo status jedine zemlje na svetu gde je ženama bilo zabranjeno upravljanje automobilom.

Navodi se da je kraljevskim dekretom naređeno formiranje ministarskog tela koje će u roku od 30 dana izneti savet u vezi s ovom temom i potom primeniti naredbu do juna 2018. godine.

Jedna od najglasnijih aktivistkinja za ženska prava u Saudijskoj Arabiji, Aziza Jusef, ocenila je da je odluka da se dozvoli ženama u toj zemlji da voze automobile "sjajan prvi korak".

Jusef, koja je i profesorka na univerzitetu u Rijadu, rekla je u telefonskoj izjavi za AP da je "veoma uzbuđena" zbog današnje objave koju je nazvala "dobrim korakom napred za ženska prava".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи