Sankcije SAD za 26 pojedinaca i devet banaka Severne Koreje

SAD su uvele sankcije za 26 pojedinaca u okviru zabrane širenja oružja za masovno uništenje Severne Koreje, kao i za devet banaka, među kojima su i neke koje imaju veze s Kinom, saopštila je Kancelarija za kontrolu imovine u inostranstvu Ministarstva finansija SAD.

Sankcije SAD se odnose na pojedince u Severnoj Koreji, kao i neke državljane te zemlje u Kini, Rusiji, Libiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodi se na listi objavljenoj na sajtu Kancelarije, prenosi Rojters.

Tramp je nedavno potpisao izvršnu uredbu kojom se SAD omogućava da uvedu sankcije pojedinačnim kompanijama i institucijama koje finansiraju trgovinu sa Severnom Korejom.

"Naša nova izvršna uredba preseći će izvore prihoda iz kojih se finansiraju napori Severne Koreje u razvijanju najsmrtonosnijeg oružja koje je poznato čovečanstvu", rekao je tada Tramp.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи