Novi snažan zemljotres u Meksiku

Snažan zemljotres jačine 6,2 jedinice po Rihterovoj skali pogodio je južni deo Meksika.

Prvobitni izveštaji navode da se zemljotres dogodio u 7.53 po lokalnom vremenu (14.53 po našem vremenu), kao i da je epicentar potresa 12 kilometara severno od gradića Istepek, koji se nalazi 530 kilometara južno od grada Meksika.

Nema podataka da li u novom potresu ima žrtava ili materijalne štete. 

Potres se osetio i u prestonici Meksika i izazvao paniku među stanovnicima koji su izlazili iz kuća.

Gradonačelnik Meksika Migel Anhel Mansera kaže da najnoviji potres nije posledica sleganja terena nakon zemljotresa koji se dogodio u utorak, već je u pitanju novi zemljotres.

Dodao je da je oko 30 osoba i dalje u ruševinama u gradu Meksiku i vode se kao nestale, a novi potres mogao bi da oteža akciju spasavanja. 

Ranije danas u južnoj saveznoj državi Oahaka, u kojoj se nalazi i gradić Istepek, registrovana su četiri potresa magnituda od 4,1 do 5,8 jedinica Rihterove skale.

To područje bilo je snažno pogođeno ranije ovog meseca zemljotresom jačine 8,1 jedinica Rihtera, kada je poginulo 98 osoba, podseća AP. 

Meksiko se još uvek oporavlja od zemljotresa jačine 7,1 jedinica Rihterove skale koji je u utorak pogodio centralni deo zemlje i glavni grad, a u kojem je stradalo 305 ljudi. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво