Zarif: Trampov govor pun mržnje i neznanja

Šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif je ocenio da je obraćanje američkog predsednika Donalda Trampa u UN bio "govor mržnje pun neznanja".

"Trampov govor mržnje pun neznanja pripada srednjem veku, a ne 21. veku UN, i nedostojan je odgovora", naveo je Muhamed Džavad Zarif na svom nalogu na Tviteru.

Dodao je da "lažna empatija prema Irancima nikoga ne zavarava", preneo je AFP.

Obraćajući se u Generalnoj skupštini UN, Tramp je prethodno nazvao Iran "otpadničkom državom" i "korumpiranom diktaturom" čiji je glavni izvozni proizvod nasilje.

Američki predsednik je dodao da su najveće žrtve iranskog rukovodstva "njihov sopstveni narod".

"Iskreno, nuklearni sporazum sa Iranom je sramotan za SAD. Verujete mi. Vreme je da nam se ceo svet pridruži u traženju od iranske valde da okonča svoje težnje ka ubijanju i uništenju", rekao je Tramp.

Oglasio se i iranski predsednik Hasan Rohani koji je upozorio Sjedinjene Američke Države da će izgubiti poverenje međunarodne zajednice ako napuste nuklearni sporazum sa Teheranom.

"Ako SAD ne budu poštovale obaveze i budu zgazile na ovaj sporazum, to će sa sobom nositi gubitak poverenja zemalja u Ameriku", rekao je Rohani koji u Njujorku prisustvuje Generalnoj skupštini UN.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво