Libija, oteti Austrijanac srpskog porekla verovatno ubijen

Dalibor S. (39), Austrijanac srpskog porekla koji je otet na jednom naftnom polju u Libiji pre više od dve godine, verovatno je ubijen, prenose austrijski mediji.

Njega su, kako piše Hojte, ubili pripadnici ogranka Islamske države koji su ga zajedno sa još nekoliko kolega oteli 6. marta 2015. godine.

Prema navodima arapskih medija, Dalibor S. je ubijen tri meseca posle otmice, ali enigma oko njegovog nestanka rešena je kada je pronađen laptop koji su koristili džihadisti.

Analizom sadržaja laptopa utvrđeno je da su Dalibor S. i nekoliko talaca verovatno ubijeni.

Ako se ti izveštaji ispostave kao tačni, "biće veoma teško da se dođe do tela i ono identifikuje", rekao je portparol austrijskog ministarstva spoljnih poslova Tomas Šel, navodeći da se u tom delu Libije vode žestoke borbe, prenosi Prese.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи