Omogućen povratak svim Srbima koji su hteli da napuste Sveti Martin

Pustoš koju je za sobom ostavio uragan “Irma” na Karipskim ostrvima i dalje otežava život građanima. Na ostrvu Sveti Martin, gde je i velika grupa Srba, nema vode za piće, more je zagađeno, ne rade banke, a nisu uspostavljene ni redovne avio-linije.

Humanitarnu pomoć našim građanima vojnim avionom tamo je pre nekoliko dana odneo humanitarac Zoran Milinković.

Po povratku, Milinković kaže da je svim našim državljanima, koji su želeli da se vrate kućama a nisu uspeli, to omogućeno preko diplomatsko-konzularnih predstavništava.

"Er Srbija" će večeras, besplatnim letom za Beograd, prevesti naše građane koji su do Amsterdama uspeli da se prebace humanitarnim letom.

"Materijal koji služi za izgradnju na Svetom Martinu sam poslao teretnim brodom, a uz to sam poslao i palete sa hranom i vodom. Uspeo sam skoro 80 odsto njih da nađem i da ih grupišem i da im podelim hranu i piće. Počelo je polako snabdevanje tamo, vojska deli vodu. Bio je najveći problem sa vodom za piće. Onda hrane su imali nešto, ali niko se nije nadao da će to trajati tako dugo, pa su nabavili ono, za dva, tri dana. E sad, posle tri dana je bio taj problem. Počele su da se otvaraju neke prodavnice i supermarketi", navodi Milinković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се