Vladinim agencijama u SAD zabranjena upotreba Kasperskog

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa naložila je vladinim agencijama u toj zemlji da uklone proizvode "Labaratorije Kasperski" iz svojih informacionih sistema, navodeći da je zabrinuta da je ta kompanija za sajber bezbednost, čije je sedište u Moskvi, podložna uticaju Kremlja. 

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD izdalo je direktivu agencijama u kojoj im je naredilo da identifikuju proizvode "Kasperskog" u svojim informacionim sistemima u roku od 30 dana, naprave planove za uklanjanje i prekid upotrebe proizvoda u roku od 60 dana, a da u roku od 90 dana počnu i da realizuju te planove za odustajanje od upotrebe tih proizvoda, prenosi Rojters.

"Ministarstvo je zabrinuto zbog veza između određenih zvaničnika Kasperskog i ruske obaveštajne i drugih vladinih agencija, kao i zbog normi prema ruskom zakonu koje omogućavaju ruskim obaveštajnim agencijama da traže ili prinudno iznude pomoć od Kasperskog i da presreću komunikacije koje protiču kroz ruske mreže", navodi se u saopštenju tog ministarstva. 

Britanska agencija navodi da iz "Kasperskog" nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar. 

Ta kompanija je u više navrata negirala da ima veze sa bilo kojom vladom i da ne bi pomogla vladi u sajber špijunaži. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 13. sep 2017, 22:39)
anonymous [neregistrovani]

Zemlja diktatura ...

Svetski policajac koji propagira slobodno trziste krsi to isto. Treba Rusija isto tako da zabrani McDonalds i Coca Colu.

(sreda, 13. sep 2017, 22:26)
Neki [neregistrovani]

Akutni ruski problem u medjunarodnim odnosima

- "zbog normi prema ruskom zakonu koje omogućavaju ruskim obaveštajnim agencijama da traže ili prinudno iznude pomoć..."

(sreda, 13. sep 2017, 22:26)
anonymous [neregistrovani]

Pa pa paranoja

Po toj logici svasta jos treba da ukinu, za pocetak bi mogli sankcije ....