Spremna pomoć za Srbe na Svetom Martinu, preti i uragan "Hose"

Pomoć za Srbe na Svetom Martinu, ostrvu koje je pogođeno uraganom "Irma", je upakovana za brod koji polazi u nedelju u 17 sati, rekao je za Internet portal RTS-a Zoran Milinković koji se nalazi na karipskom ostrvu Martiniku. Nova opasnost preti od uragana "Hose".

Milinković je rekao da je nabavljeno ono što se moglo nabaviti od namirnica, vode i hrane za decu koja se nalaze na Svetom Martinu. Brod će obići i ostrvo Sveti Vartolomej.

Kaže da je među onima kojima je pomoć potrebna i dete od tri meseca i da bi ta porodica želela da se vrati u Srbiju. Međutim, sve je zatvoreno dok ne prođe sledeći uragan i niko nema dozvolu da izađe sa ostrva.

Zoran Milinković navodi da će se videti sa srpskim državljanima i da se nada da će onda imati više informacija o njima.

Na ostrvu Sveti Martin ima hiljade ljudi sa decom i oni čekaju neki transport, međutim, toga nema, kaže Milinković. Aerodrom je blokiran zbog nevremena.

Inače, vetar je počeo da duva na Gvadalupi koja se nalazi na oko 300 kilometara od Svetog Martina i Svetog Vartolomeja.

Milinković dodaje da je nevreme počelo i da uragan "Hose" nije promenio trasu kao što se očekivalo.

U međuvremenu je Francuska meteorološka služba izdala najviše upozorenje za ostrva Sveti Martin i Sveti Vartolomej.

Upozoreno je na "opasnu nepogodu izuzetnog intenziteta", s vetrovima koji bi mogli dostići jačinu od 120 kilometara na sat, uz obilne kiše i visoke talase, prenosi AFP.

U Atlanskom okeanu, uragan "Hose" je za sada četvrta kategorija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије