Asadove trupe razbile opsadu Deir ez Zora

Sirijska državna televizija i grupa opozicionih aktivista potvrdili su da su se vladine snage probile u istočni deo grada Deir ez Zor, koji su pripadnici takozvane Islamske države držali pod okupacijom skoro tri godine. Putin čestitao ruskoj i sirijskoj vojsci na pobedi nad džihadistima.

Vladine trupe su u grad ušle sa zapadne strane, javila je državna televizija navodeći da su oslobodile grad koji je pod opsadom od januara 2015. godine.

Prekid opsade i ponovno preuzimanje Deir ez Zora velika je pobeda za predsednika Bašara el Asada, čije snage napreduju na nekoliko frontova protiv ID i drugih pobunjeničkih grupa na toj teritoriji.

Rami Abdurahman, koji se nalazi na čelu Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu, kaže da su se vojnici i oni koji su držali grad pod opsadom sreli oči u oči.

Sirijska televizija saopštila je da je opsada prekinuta i da su snage ID doživele kolaps, prenosi AP.

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je ruskoj i sirijskoj vojsci na pobedi nad džihadistima u Dejr ez Zoru, a telegram čestitke uputio je i predsedniku Sirije.

"Glavnokomandujući Vladimir Putin čestitao je komandi ruske vojske kao i komandi sirijske armije na tako značajnoj strateškoj pobedi nad teroristima za oslobođenje Sirije", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво