Izrael, hapšenja zbog sumnje na korupciju prilikom kupovine podmornica

Šest osoba je uhapšeno zbog sumnje na korupciju prilikom sklapanja sporazuma o kupovini podmornica za izraelsku mornaricu od nemačke kompanije "Tisen Krup",saopštila je policija.

Izraelska policija nije saopštila više detalja, ali je list Haarec objavio da je uhapšen i bivši visoki zvaničnik kancelarije premijera Benjamina Netanjahua, kao i nekoliko mornaričkih oficira, prenosi AFP.

Izraelsko Ministarstvo pravde u februaru je pokrenulo istragu o tom slučaju i navelo da Netanjahu nije među osumnjičenima.

Nemačka je u julu odložila potpisivanje sporazuma sa Izraelom o kupovini tri podmornice, pošto je istraga o korupciji dobila na zamahu, izjavio je jedan izraelski zvaničnik.

Nakon toga usledilo je hapšenje nekoliko osoba zbog sumnje da su nudili mito i pranje novca za sklapanje sporazuma za kupovinu "delfin" podmornica od nemačkog industrijskog diva.

Rođak Netanjahua David Šimron i njegov porodični advokat koji predstavljaju "Tisen Krup" u Izraelu, ispitivani su u julu povodom toga i oslobođeni.

Izraelski zvaničnici navode i da se Nemačka nije povukla iz sporazuma, ali čeka da vidi šta će se desiti sa istragom, preneo je izraelski list Jediot Aharonot.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво