"Turski" pobunjenici napali Amerikance u Siriji

Sirijski pobunjenici, grupa koju podržava Turska, pucali su na američke vojnike na severu Sirije, javlja Si-En-En. Amerikanci su uzvratili paljbu, a u tom okršaju nije bilo povređenih. Vašington protestovao u Ankari.

Kako navodi američka televizijska mreža, Pentagon veruje da su napadači bili pripadnici jedinice koju čine Turkmeni i Arapi, koji su u prethodnom periodu odigrali ključnu ulogu u čišćenju jedinica Islamske države sa tursko-sirijske granice.

Osim sa Islamskom državom, ta grupa se i prošlosti sukobljavala sa pobunjeničkim grupama koje podržava Amerika, ali i sa Kurdima.

Amerikanci su odmah saopštili i da turski vojnici ni na koji način nisu bili uključeni u taj napad, ali i da je vlastima u Ankari odmah prosleđen demarš.

Napad se vremenski poklopio sa posetom šefa Pentagona Džejmsa Matisa Turskoj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи