Junker: Turska "džinovskim koracima" napušta Evropu

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da Turska u potpunosti snosi krivicu za slom pregovora o svom ulasku u EU, javlja AFP.

"Turska se povlači iz Evrope džinovskim koracima", rekao je Junker na godišnjoj konferenciji ambasadora zemalja članica EU u Briselu.

Dodao je da je na turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da zvanično proglasi kraj nastojanja Turske da uđe u EU.

Junker je rekao da sumnja na to da se Erdogan nadao da će Evropa biti ta koja će prekinuti pregovore, i to zbog toga da bi za njihovu propast "mogao da okrivi EU".

Ali EU mora da izbegne "upadanje u tu zamku", jer je "odgovornost isključivo na turskoj strani", rekao je Junker.

Prekid pregovora je čisto teoretsko pitanje, jer pregovora i nema, rekao je predsednik EK.

Kako podseća AFP, odnosi između EU i Turske, a naročito između Berlina i Ankare, tokom poslednjih nekoliko meseci pali su na najniži nivo, usled čega su pozivi za obustavljanje pristupnih pregovora sa Turskom postali sve učestaliji.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво