Velika šteta od uragana "Harvi", potraga za nestalima

Šest članova jedne porodice najverovatnije se udavilo u Hjustonu, kada su njihov kombi odnele poplavne vode, saopštila je televizija KHOU. Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će oporavak od uragana "Harvi" biti naporan i skup.

Televizija KHOU je objavila da se pretpostavlja da je u kombiju bilo četvoro dece sa bakom i dekom, a da je kombi nestao kada su prelazili most.Tela porodice nisu otkrivena, prenosi AP.

Šef hjustonske policije Art Akevedo kazao je agenciji AP da nema zvaničnu informacije o izveštaju te televizije, ali je dodao da je "stvarno zabrinut o broju tela koje će policija pronaći".

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će napori za oporavak nakon uragana Harvi biti veoma skupi i da će razgovarati sa Kongresom o tome.

"Imamo posla sa Kongresom. Kao što znate, to će biti veoma skupa situacija", rekao je Tramp uoči puta u oblasti pogođene nevremenom, prenosi Rojters.

On je istovremeno pohvalio napore stanovnika Teksasa prilikom izvlačenja žrtava oluje iz poplavljenih područja Hjustona.

Tramp će obići Hjuston, a kako je najavio mogao bi da se vrati u subotu i zaustavi u Luizijani, gde trenutno vlada nevreme.

Američki Nacionalni centar za uragane objavio je da se tropska oluja Harvi, mimo očekivanja, vraća prema Meksičkom zalivu.

U preporuci Centra navodi se da se poplave opasne po živote ljudi nastavljaju u Hjustonu i u široj regiji južnog Teksasa, prenosi AP.

Meteorolozi prognoziraju dodatnih 64 centimetra kiše a druge pretnje predstavljaju tornada i oluje koje se kreću od unutrašnjosti prema obali.

U međuvremenu, vlada Teksasa angažovaće 12.000 pripadnika Nacionalne garde da traže nestale i učestvuju u spašavanju. 

Guverner Greg Abot kazao je da je imperativ da se uradi sve što može, kako bi se zaštitili životi i da je već mobilisano oko 3.000 članova Garde, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, Teksas sada aktivira i druge koji su psihički spremni i nisu trenutno nigde raspoređeni.

Vlasti u Hjustonu su saopštile da su spasile više od 2.000 osoba iz poplava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи