Najmanje 16 diplomata SAD na Kubi pretrpelo oštećenje sluha

Američki Stejt department je potvrdio da najmanje 16 službenika američke ambasade na Kubi oseća posledice takozvanog "zvučnog napada" kao i da su pretrpeli su ozbiljno oštećenje sluha, prenosi AP.

"Možemo da potvrdimo da najmanje 16 službenika američke vlade, članovi naše ambasade, imaju neke simptome", rekla je portparolka Stejt departmenta Heder Nauert novinarima.

Takvi incidenti se više ne događaju, ali SAD nisu locirale napravu koja je izazvala simptome kod zaposlenih niti su identifikovale odgovorne.

Krajem prošle godine osoblje američke ambasade i jedan kanadski državljanin počeli su da osećaju posledice nečega što je državni sekretar Reks Tilerson nazvao "napadom na zdravlje".

Prema rečima američkih zvaničnika, oni su bili izloženi nekoj vrsti akustičnog oružja u incidentu za koji je Nauerte rekla da je "bez presedana".

Detalji o povredama nisu objavljeni, ali Si-Bi-Es njuz navodi da je najmanje jedna osoba pretrpela "oštećenje mozga".

"Veoma ozbiljno shvatamo ovu situaciju", rekla je portparolka Stejt departmenta.

Navodi da da kubanske vlasti sarađuju u istrazi o ovom incidentu.

"Neki od 16 službenika u još uvek na Kubi, a neki su se vratili", rekla je Nauerte i dodala da kubanske vlasti sarađuju u istrazi o ovom incidentu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара