Španska policija pronašla pojas sa eksplozivom

Na severoistoku Španije policija je pronašla pojas sa eksplozivom u kući gde je teroristička ćelija koja je izvela prošlonedeljne napade u Barseloni pripremala veće napade.

Portparol policije naveo je da je pojas pronađen u kući u Alkanaru, blizu Barselone, gde su dva člana ćelije poginula u slučajnoj eksploziji, prenosi Rojters.

Kako se navodi, policija je ranije u kući pronašla 120 kanistera sa butanom i materijal za pravljenje TATR eksplozivne naprave poznate kao "majka satane", koju su pripadnici takozvane Islamske države koristili.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da su neki od članova terorističke grupe koja je izvršila napad u Barseloni bili u Parizu dva dana pre napada.

"Radimo na tome da odredimo zbog čega su napadači bili u Parizu i šta su radili u pariskom regionu", rekao je Kolomb u Madridu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa španskim kolegom Huanom Ignasiom Zoidom, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, automobil marke "audi", koji se koristio prilikom napada, primećen je van Pariza zbog brze vožnje, ali nije precizirao kada.

Na početku sastanka, dva ministra su minutom ćutanja odala poštu žrtvama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво