Smenjen komandant američke Sedme flote

Američka ratna mornarica je saopštila da je komandant američke Sedme flote, viceadmiral Džozef Okoin, smenjen posle niza incidenata sa ratnim brodovima u Tihom okeanu.

Zvaničnici su naveli da je Okoin smenjen zbog gubitka poverenja u njegove komandne sposobnosti.

Ta odluka je doneta zbog incidenata koji su se dogodili od januara na Pacifiku, uključujući dve nesreće u kojima su pripadnici mornarice stradali ili nestali.

Sedam osoba je stradalo u junu kada se američki ratni brod "Ficdžerald" sudario sa teretnim brodom u blizini obale Japana.

Američi brod "Džon S. Mekejn" sudario se u ponedeljak sa tankerom kod obale Singapura, pri čemu je povređeno pet mornara, a 10 je nestalo.

Zvaničnici su naveli da novi komandant američke Sedme flote, kontraadmiral Fil Sojer, odmah preuzima komandu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво