Kamenice na protestu protiv Trampa u Feniksu

Policija Feniksa u Arizoni koristila je biber-sprej kako bi rasterala demonstrante okupljene na mitingu protiv predsednika SAD Donalda Trampa. U saopštenju se navodi da su učesnici protesta gađali policajce kamenjem i bocama.

Tramp je doputovao u Arizonu gde je održao 90-minutni govor. Zbog njegovih poznatih stavova o medijima, odbacivanju odgovornosti za nasilje u Šarlotsvilu i slanju američkih trupa u Avganistan – na ulice je izašlo na hiljade nezadovoljnih građana, ali i njegovih pristalica.

Demonstranti, ali i oni koji podržavaju Donalda Trampa, okupili su se ispred dvorane u kojoj je američki predsednik održao govor.

Njegov dolazak u Feniks u Arizoni događa se u vreme pojačanih političkih napetosti u zemlji.

Gradonačelnik Feniksa, inače republikanac, predlagao je da Tramp odloži zakazani miting ili dođe kasnije. Ipak, američki predsednik je doputovao i ponovio stavove o Šarlotsvilu, zbog kojih je nezadovoljstvo i počelo. Demonstranti na ulicama Arizone su i protiv Trampovih mera o imigracionoj politici.

"Razgovarao sam širom zemlje, i proveo vreme sa divnim Amerikancima čija deca su ubijena, iz jednostavnog razloga jer naša vlada nije uspela da sprovede postojeće imigracione zakone. I rekao sam tim porodicama da smrt njihovih najmilijih neće biti uzaludna. Obećao sam da ćemo pronalaziti članove bandi, dilere droge i kriminalce, jednog po jednog. Mi ćemo ih izbaciti iz zemlje, oteraćemo ih u pakao, stavićemo ih u zatvor", poručio je Tramp.

Mediji prenose da je Tramp održao "razdoran govor" pun ljutnje. Tramp je, u svom poznatom maniru, za sve loše u zemlji, uz demokrate koji ga opstruišu – ponovo optužio medije, rekavši da ne prenose istinu i njegove "savršene reči" i tako prave, kako je rekao, "lošu platformu" za loše stvari.

Da bi sprečila nerede, policija je protiv demonstranata koristila biber-sprej, a pomoću barikada, uspela je da razdvoji Trampove pristalice i protivnike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи