Masovna tuča migranata kod Kalea

Više od 20 migranata povređeno je u masovnoj tuči koja je izbila između Avganistanaca i Afrikanaca u blizini francuske luke Kale, saopštili su lokalni zvaničnici.

Tuča u kojoj je učestvovalo oko 200 ljudi počela je u noći između ponedeljka i utorka, a nastavila se danas posle podne, pri čemu su neki migranti bili naoružani metalnim šipkama i štapovima, prenosi AFP.

Lokalne vlasti u Kaleu saopštile su da je ukupno 20 osoba povređeno, većinom u toku noći, dok je kancelarija lokalnog tužioca navela da je pet osoba uhapšeno.

Tuča je izbila nakon svađe koju je prouzrokovao jedan migrant u alkoholisanom stanju dok je lokalna dobrotvorna organizacija delila migrantima besplatnu hranu.

Kale je, inače, "magnet" za migrante koji žele da stignu do Britanije, koja se nalazi nedaleko od te luke – odmah preko Lamanša.

Lokalne vlasti i francuska vlada rešene su da zaustave širenje improvizovanih migrantskih kampova oko lučke oblasti, ali su nedavno, odlukom suda, bile prinuđene da migrantima obezbede osnovne sanitarne objekte.

Tuče i pokušaji provaljivanja u kamione koji idu ka Britaniji česti su problemi sa kojima se policija suočava u okolini Kalea, napominje francuska agencija, uz podsećanje da je početkom jula u tuči između afričkih migranata iz Eritreje i Etiopije povređeno 16 osoba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво