Napad nožem u Rusiji – Islamska država preuzela odgovornost

Osam osoba je povređeno kada je muškarac u ruskom gradu Surgutu napao prolaznike nožem. Policija je ubila napadača. Istražitelji su saopštili da je reč o lokalnom žitelju. Istražuju se motivi napada. ID preuzeo odgovornost za napad, javila je agencija "Amak".

Istražni komitet je saopštio da je čovek trčao ulicama u centru sibirskog grada Surguta i nožem nasumično napadao pešake.

Naoružana policija je stigla na mesto napada i upotrebila oružje da "likvidira" napadača, navedeno je u saopštenju istražnog komiteta.

Povređeni su zbrinuti u medicinskim ustanovama, a dvoje je u kritičnom stanju.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad, javila je agencija Amak bliska ovoj džihadističkoj grupi, preneo je Rojters.

Ipak, ruske vlasti istražuju motiv napada, koji za sada nije okarakterisan ni kao teroristički akt niti kao kriminalno delo, a policija je saopštila da je napadač možda patio od nekog mentalnog poremećaja, prenosi Tas.

Predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko izjavila je da su istražitelji identifikovali napadača kao lokalnog žitelja.

"Istražitelji su identifikovali napadača", rekla je Petrenko i dodala da je, prema preliminarnim informacijama, reč o lokalnom žitelju iz Surguta, rođenom 1944. godine, preneo je Tas.

Istražitelji očekuju da dobiju dodatne informacije o njemu, uključujući i da li je imao eventualne mentalne probleme.

Vlada je pozvala građane da se smire povodom incidenta i istakla da je "u interesu javnog mira, a i istrage da građani i mediji koriste pouzdane informacije u proceni situacije, dok se sve okolnosti ne otkriju".

Napad se desio oko 11.20 po lokalnom vremenu u sibirskom Hanti-mansijskom autonomnom okrugu, u gradu Surgutu, sa 350.000 stanovnika, udaljenom 2.100 kilometara istočno od Moskve.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво