Tramp razmatra nove opcije za Avganistan

Američki predsednik Donald Tramp sastao se sa svojim timom za nacionalnu bezbednost kako bi dogovorili strategiju za Avganistan.

Ta strategija uključuje mnoštvo opcija, od povlačenja ili smanjenja američkih snaga do skromnog povećanja trupa, javlja agencija Rojters."Veoma smo se približili odluci i očekujem je u veoma bliskoj budućnosti", izjavio je američki ministar odbrane Džim Matis.

Još uvek, međutim, nije poznato da li će na sastanku u Kamp Dejvidu doći do prevazilaženja unutrašnjih podela, pošto Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost H. R. Makmaster i pojedini vojni komandanti preferiraju opciju povećanja trupa, dok su "antiglobalisti", koje je pre današnjeg otkaza predvodio Stiven Benon, za povlačenje snaga, navode američki zvaničnici.

Opcije predstavljene Trampu su različite, od potpunog povlačenja iz Avganistana i statusa kvo sa zadržavanjem oko 8.400 američkih vojnika, do skromnog povećanja broja trupa ili blagog smanjenja, poručuju zvaničnici.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво