Kod obala Španije spaseno 600 migranata iz sedam čamaca

Pomorska spasilačka služba u Španiji je spasila skoro 600 migranata koji su u 15 čamaca pokušali da iz Maroka pređu Sredozemno more rutom koju inače često koriste migranti da dopru do Evrope, prenosi AFP.

Portparol pomorske spasilačke službe rekao je da je 599 migranata spaseno u ranim jutarnjim satima, piše AFP.

Među spasenim migrantima bilo je najmanje oko 35 maloletnika, uključujući i bebu.

Oni su prelazili Gibraltarski prelaz i Alborsko more bežeći od nemira i siromaštva u svojim zemljama, rekao je portparol i dodao da je veliki broj čamaca sa migrantima koji plove ka Španiji neobično visok ovog leta u poređenju sa periodom prošle godine kada je bilo, kako je rekao, tri puta manje čamaca sa migrantima.

Prema informacijama Internacionalne organizacije za migraciju, 8.385 migranata je stiglo u Španiju do 9. avgusta ove godine, podseća AFP.

Do sada se najmanje 121 migrant udavio na putu od Maroka do Španije u poređenju sa 128 smrtnih slučajeva migranata tokom cele prošle godine, piše AFP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи