Automobil uleteo u restoran kod Pariza, nastradala devojčica

Trinaestogodišnja devojčica je nastradala kada je automobil uleteo u piceriju u departmanu Sena i Marna u Pariskom regionu. Četrnaest osoba je povređeno, od čega četiri teže. Vozač automobila je uhapšen a zvaničnici navode da nije reč o terorizmu.

Portparol francuskog MUP-a Pjer-Anri Brande je rekao da je u incidentu u piceriju Sesena u Sep Sortu, 36 kilometara istočno od Pariza, poginula devojčica stara 13 godine – a ne osam kako su mediji ranije izvestili.

Četvoro ljudi teže je povređeno i još devetoro zadobilo lakše povrede. Prema Brandeovim rečima, među povređenima je mlađi brat devojčice koja je poginula.

Trogodišnji povređeni dečak, kome je ugrožen život, helikopterom je prebačen u Pariz, a 13 povređenih je hospitalizovano.

Svedoci kažu da je vozač BMV-a pokušao da pobegne sa lica mesta ali ga je policija zaustavila.

Eksperti za eksplozive su, nakon što su pretražili mesto nesreće, utvrdili da nema nikavog oružja i odbacili mogućnost da je reč o terorističkom napadu.

Prema rečima portparola MUP-a, muškarac koji je uleteo u piceriju je rođen 1985. godine, iz susednog je grada La Fert-su-Žuari veruje se da je pokušao da počini samoubistvo prošle sedmice.

Kako je izjavio neimenovani policijski zvaničnik, vozač je bio psihološki nestabilan i nije imao policijski dosije. Policija ne traga za pomagačima.

AFP navodi, pozivajući se na neimenovani izvor, da je vozač u nedelju pokušao da počini samoubistvo, ali neuspešno i da je odlučio da pokuša ponovo na ovaj način. 

Na fotografijama sa mesta događaja vidi se oštećeni automobil BMV unutar picerije. Takođe, stolovi i stolice iz bašte picerije su uništeni.

U Francuskoj je vanredno stanje na snazi od novembra 2015. godine, kada su izvedeni teroristički napadi u Parizu u kojima je poginulo 130 osoba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи