Zagađena jaja otkrivena i u Slovačkoj

Slovačke vlasti pronašle su jaja zagađena insekticidom koja su preko Nemačke uvezena iz Holandije. Skandal sa zatrovanim jajima se ranije proširio i na Rumuniju i Dansku, prenosi AFP.

Slovački veterinarski inspektori su pronašli 21 pakovanje jaja zagađenih fipronilom u jednom skladištu u mestu Vrbove na zapadu zemlje, rekla je portparolka ministarstva poljoprivrede.

Nešto ranije je saopšteno da je u Rumuniji otkrivena tona jaja čija su žumanca zagađena insekticidom fipronil, što je prvi slučaj u istočnoj Evropi od izbijanja skandala.

Jaja su pronađena u skladištu na zapadu Rumunije, a uvezena su iz Nemačke, preneo je AFP.

Holandska policija uhapsila je ranije danas dvojicu osumnjičenih direktora domaće kompanije "Čikenfrend", u okviru istrage o nelegalnom korišćenju potencijalno štetnog insekticida u živinarskoj industriji, saopštilo je holandsko tužilaštvo.

Ta holandska kompanija je u epicentru skandala sa jajima zagađenim insekticidom fipronil, prenosi agencija Rojters, dodajući da zvaničnici iz Čikenfreda nisu bili dostupni za komentar.

Milioni kokošjih jaja je ovih dana povučeno sa polica evropskih supermarketa zbog straha da su kontaminirana insekticidom fipronil, a u Holandiji će zbog toga možda biti uništeno stotine hiljada kokošaka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара