Tokio: Pretnja Severne Koreje dosegla novi nivo

Pretnja Severne Koreje prema Japanu dosegla je "novi nivo" sada kada je Pjongjang unapredio program nuklearnog oružja i u stanju je da lansira interkontinentalnu balističku raketu, upozorilo je japansko Ministarstvo odbrane.

Izveštaj japanskog ministarstva o bezbednosnim procenama objavljen je samo jednu nedelju nakon što je Icunori Onodera, koji je bio ministar odbrane od 2012. do 2014. godine, ponovo došao na tu funkciju nakon što je premijer Šinzo Abe rekonstruisao vladu.

"Raketne probe Severne Koreje izazvale su tenzije i u kvalitativnom i u kvantitativnom smislu", ukazao je Onodera.

AP podseća da je Severna Koreja 30. jula testirala raketu koja je pala na oko 200 kilometara od japanskog ostrva Hokaido.

U izveštaju od 532 strane se ocenjuje da "severnokorejski razvoj balističkih raketa i njihov nuklearni program postaje sve realniji i neposredniji problem za azijsko-pacifički region, uključujući i Japan, kao i ostatak sveta".

Japanski ministar spoljnih poslova Taro Kano je juče izjavio da je na bezbednosnom forumu u Manili vođena "žučna debata" o raketnim probama Severne Koreje.

On je dodao i da je većina država mišljenja da bi sankcije Ujedinjenih nacija protiv Pjongjanga trebalo da budu u potpunosti implementirane.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара