Ugašen požar u neboderu u Dubaiju

Požar koji je izbio posle ponoći u jednoj od najviših stambenih zgrada u Dubaiju, Tornju "Torč", ugašen je oko četiri sata po lokalnom vremenu. Trenutno se radi na "hlađenju" nebodera. Nema povređenih, a uzrok požara nije poznat.

Uspešno je evakuisano svih 676 stanova 86-spratne zgrade visoke 337 metara u svetski poznatoj marini u Dubaiju, saopštili su zvaničnici civilne odbrane.

"Spavali smo kada su nas probudili sirena i vrisak ljudi. Trebalo nam je oko deset minuta da strčimo sa 50. sprata. Bilo je baš gadno, vatra je izbila oko sat posle ponoći", rekao je jedan od stanara zgrade.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako se plamen širi na Tornju "Torč". Očevici kažu da se vatra sa vrha spuštala niz zgradu, a da je u susednim objektima nestala struja.

Vatrogasci su oko četiri časa po lokalnom vremenu uspeli da ugase požar.

Inače, u februaru 2015. godine na 50. spratu Tornja "Torč" izbio je veliki požar, koji je zahvatio desetak stanova.

Neboder "Torč" (baklja) je izgrađen 2011. godine, u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, kada je proglašen najvišom stambenom zgradom na svetu.

Mediji u Dubaiju prenose da su zgrade visoke 250 i više metara napravljene od materijala sa termoplastičnim jezgrima, koji se obično postavljaju između aluminijumskih ploča, a takvi materijali nisu nužno opasni, ali mogu biti zapaljivi.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи