Putin: Nemoguće beskrajno tolerisati drskost prema našoj zemlji

Na američkom narodu je da oceni rad Donalda Trampa, kaže predsednik Rusije Vladimir Putin. Govoreći o sankcijama SAD, on je rekao da će odgovor Rusije zavisiti od konačne verzije teksta američkog zakona o kojem se sada raspravlja u Senatu.

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je žaljenje zbog toga što su američko-ruski odnosi, kako je rekao, žrtvovani tokom političkog procesa u SAD poručivši da će odgovor Rusije na sankcije SAD zavisiti od njihove krajnje verzije.

On je rekao da je na "američkom narodu" da oceni rad predsednika Donalda Trampa.

"Što se tiče izbora predsednika Trampa, to nije naša stvar i mi nismo ti koji treba da ocenjujemo rad Trampa na njegovoj visokoj funkciji. To je na američkom narodu", rekao je Putin.

Izrazio je nadu da će odnosi između Rusije i SAD postati normalni i da će saradnja biti unapređena, prenosi Tas.

Smatra da će eventualno usvajanje novih antiruskih sankcija SAD predstavljati očigledan pokušaj Vašingtona da koristi svoje geopolitičke prednosti u borbi za konkurentnost, na šta će Rusija morati da odgovori.

"Ako je to zaista slučaj (odobravanje sankcija), to izaziva duboko žaljenje zato što takve akcije impliciraju otežavajuće okolnosti i naročiti cinizam", rekao je Putin na konferenciji za novinare sa finskim predsednikom.

To je, kako je istakao, očigledan pokašaj da se iskoriste geopolitičke prednosti u konkurentnosti ekonomskih interesa na štetu saveznika, prenosi Tas.

On je rekao da će Rusija odgovoriti na sankcije kad budu videle konačnu verziju zakona, o čemu trenutno raspravlja Senat.

"Mi se ponašamo veoma oprezno i strpljivo, ali u nekom trenutku ćemo morati da odgovorimo. Nemoguće je beskrajno tolerisati drskost prema našoj zemlji", istakao je Putin.

Odbacio je istragu Kongresa o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD prošle godine, navodeći da to pokazuje da u Americi raste antiruska histerija te da je sve to rezultat američke domaće politike.

"Veoma je tužno što su američko-ruski odnosi žrtvovani za rešavanje internih političkih pitanja u SAD. Šteta, zato što bi naš zajednički rad mogao da reši najakutnije probleme koji brinu građane Rusije i SAD", rekao je Putin.

Ruski predsednik je, međutim, rekao da Moskva ima "mnogo prijatelja" u SAD i izrazio nadu da će se situacija jednog dana biti bolja.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво